Perşembe, Mart 28, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriYEŞİL LİSTE BASINLA BULUŞTU

YEŞİL LİSTE BASINLA BULUŞTU

-

Edremit Ticaret Odası (ETO) Başkan Adayı Ali Kemal Çelik, Adrina Termal Otel’de düzenlenen Meclis Üyeleri Aday Tanıtım Toplantısı’nda basın mensupları ile bir araya geldi.

Ekonominin bir şehir için olmazsa olmazı ve can damarı olduğunu ifade eden Başkan Adayı Çelik, göreve geldikleri takdirde her projeleri “imza” niteliğinde olacağını ve Edremit’in ticari hayatına damga vuracaklarını söyledi.

Güçlü Liste, Güçlü Aday sloganıyla düzenlenen toplantıya, ETO Başkan Adayı Ali Kemal Çelik’in yanı sıra, Meclis Üyesi Adayları katıldı.

Başkan Adayı Ali Kemal Çelik, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ekonomi, bir şehrin olmazsa olmazı ve can damarıdır. Bu yola çıkarken bizler, Edremit ve Havran’ı, dolayısıyla aslında Edremit Körfezi’ni ticari anlamda yeniden ayağa kaldıracak çalışmaları hayata geçirebilmek adına bir ekip olduk. Biliyoruz yolumuz uzun, yolumuz zor, yolumuz engebeli… Ancak tüm bunlara rağmen; bizlerin enerjisi, inancı, azmi ve kararlılığı sayesinde hem içerisinde bulunduğumuz seçim sürecini, hem de inşallah seçimlerin akabinde görevi devraldığımızda hayata geçireceğimiz çalışmalarla tüm bu zorlukların üstesinden geleceğiz.

Şunu altını çizerek net bir şekilde ifade etmek isterim ki; karamsar asla değiliz… Ortak aklı, kolektif çalışma ruhunu, paylaşmayı, sorgulamayı, hesap verebilir olmayı kendinize ilke edinirseniz, gerçekleştirmek istediğiniz projeleri hazırlarken bilimin ışığından ayrılmazsanız, görev süreniz sona erdiğinde ve dönüp arkanıza baktığınızda çok güzel bir manzara ile karşı karşıya olursunuz. İşte biz, tüm bu saydığım ilkeler ışığında, Edremit Ticaret Odası’na yenilikçi bir bakış açısıyla heyecan ve dinamizm getirmek istiyoruz. Bugüne kadar görev almış tüm başkanlarımıza, meclisimizde görev almış tüm büyüklerimize ve arkadaşlarımıza ben huzurlarınızda kalpten teşekkür etmek istiyorum…

Edremit ticareti için taş üstüne taş koyan herkes başımızın üzerindedir. Geçtiğimiz günlerde basına yaptığım bir açıklamada da ifade ettiğim gibi, bizim derdimiz üzüm yemektir. Varın bağcıyı başkaları dövedursun ancak biz ekmeğini yediğimiz bu topraklara faydalı olabilmek adına gelen her fikrin, her projenin deyim yerinde ise kulu da oluruz kölesi de oluruz ve bundan da gurur duyarız!

Bugün Edremit; Türkiye’mizin 81 il 947 ilçesinden sadece birisi değildir. Edremit, tarihi başta olmak üzere Rabbimin bizlere bahşettiği doğal güzellikleri ile de çok ama çok ayrı bir şehirdir. Nüfusu, coğrafyası, kültürel zenginlikleri ile Edremit ticaretini yönetmeye talip olmak bile başlı başına bizler için bir övünçtür, bir kazanımdır. Şimdi yapmamız gereken, her bir üyemizin derdi ile dertlenmek, sorunlarının çözümü noktasında fedakârca hayata geçirebileceğimiz tüm çalışmalarımızı tamamlamak ve Edremit’e ve Edremit ticaretine kelime anlamı ile de, bakın buranın altını çiziyorum, kelime anlamı ile de faydalı olabilmektir!

Biraz önce de ifade ettiğim gibi, bu güzel coğrafyanın birbirinden güzel nimetlerinden faydalanıyoruz. Zeytin başta olmak üzere; turizm, gastronomi, kültür, tarih, spor ve sanat konularında da dışarıdan gözlemleyen bir yönetim olmak istemiyoruz. Bu anlamda, Edremit’in “Marka Şehir” olabilmesi için, öncelikle Edremit Ticaret Odası’nın “Marka” olabilmesi gerekmektedir. Bu bilinç ışığında, tescillenen zeytinimizin ulusal ve uluslararası piyasadan hak ettiği payı alması, bizlerin en önemli önceliğidir. Zeytin üreticilerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözümü noktasında da ivedilikle ve ayakları yere sağlam basan çalışmaları hayata geçireceğimizin ben buradan, meclis üyesi adayı arkadaşlarım adına da en gür şekilde sözünü verdiğimi ifade etmek istiyorum.

Bir diğer önemli konu başlığımız, yine yaşadığımız coğrafyanın bizlere nimeti olan turizmdir… Turizm alanında bölgemizin daha da güçlenmesi için, Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, yerel yönetimlerimiz ve şahsen çok önemsediğim sivil toplum kuruluşlarımız ile sürekli istişare içerisinde olacağımızı, çalışmalarımızı hayata geçirirken paydaş rol modelini kendimize ilke edineceğimizi de buradan ifade etmek isterim.

Projelerimiz ve hayata geçireceğimiz çalışmalarımızla ilgili olarak sosyal medya hesaplarımızdan sıklıkla paylaşım yapıyor ve üyelerimiz başta olmak üzere Edremit kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Ne söylediğimizi, nasıl söylediğimizi, neden söylediğimizi ve en önemlisi ne şekilde hayata geçireceğimizi çok iyi biliyoruz. Bugün burada bulunan birbirinden değerli İş İnsanlarımız, sektörlerinde kendilerini ispat etmiş, ticaret hayatlarında itibar gören kıymetli insanlardır. Yeşil Liste ailesi içerisinde yer aldıkları, bahsettiğim hedeflerimize yürürken bizimle aynı yolu paylaştıkları, içtenlikleri, samimiyetleri, özverileri ve iyi niyetleri sebebiyle ben huzurlarınızda hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum.

Yolumuz uzun ve engebeli olabilir ancak bizler de dirayetliyiz, inançlıyız ve hedeflerimize yürürken ayaklarımızı yere son derece sağlam basıyoruz! Bu hem bir özgüvenin hem de hayallerimizin ortak olduğunun da göstergesidir diye düşünüyorum…

Kavgadan ve gürültüden uzak, Edremit ticareti için canla başla çalışacağımız bir döneme çok ama çok az kaldı… 7 Ekim 2022 tarihi, inanıyor ve diliyorum ki Edremit ticaret hayatı için bir milat olacaktır! Ancak unutmayalım, yükümüz ağır olacak… Üstlendiğimiz sorumluluk, sadece bireysel ticareti hayatımızı değil, her gün birlikte oturduğumuz, sohbet ettiğimiz, çay içtiğimiz, yolda yürürken selam verdiğimiz herkesin kesesine direkt olarak yansıyacak bir sorumluluktur. Büyük düşünmek zorundayız! Hedeflerimizi, hayallerimizi büyük tutmak mecburiyetindeyiz! Sadece iş insanlarının değil, Edremit’te yaşayan her bir bireyin de bizlerden beklentisi olduğunu unutmayalım! Bir kişiyi veya yönetimi eleştirmek adına asla söylemiyorum ancak, özel günlerde kutlama ilanı paylaşan sıradan bir oda olmayacağımızı herkes iyi bilmelidir! Başkanından meclisine, borsasından odamızda görevli her bir emekçimiz ile adından söz ettiren ve görev süremiz sona erdiğinde hayata geçirdiğimiz projelerle Edremit ticaret hayatına imza atmış olacağımızın bilinmesini özellikle istiyorum!

Bu duygu ve düşüncelerle, bugün buradan bulunan siz değerli hazirunu saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum…

Biliyorum yolumuz uzun…

Biliyorum yolumuz engebeli…

Biliyorum çözmemiz gereken çok sorunumuz var!

Ancak, evelallah bizlerde de tüm bu sorunların üstesinden gelecek güç var, kudret var, inanç var, azim var, kararlılık var, çalışkanlık var, ekip ruhu var…

Bugüne kadar ortaya koyduğunuz fedakârca çalışmalarınız için ben sizlerden razıyım, Allah da sizlerden razı olsun diyorum. Saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum…”

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete