Home Editörün Seçtikleri EDREMİT CUMHURİYETİNİ KUTLADI

EDREMİT CUMHURİYETİNİ KUTLADI

0
144
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıylaBalıkesir’in Edremit ilçesinde kutlama töreni düzenlendi.

Şehit Hamdi Bey Meydanında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, törende yaptığı konuşmada, “Bugün yüce Türk milletinin tüm bireylerinin büyük devlet adamı Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu tüm dünyaya ilan ettiği günün 99. yıldönümüdür.” dedi.

Odabaş, bu topraklarda yaşayan istisnasız herkesin doğulusu, batılısı, güneylisi ve kuzeylisi hepsinin atasının, ecdadının vatan topraklarını kurtarmak için verdiği bir ölüm kalım mücadelesi, bir onur, haysiyet ve namus mücadelesi neticesinde zaferle taçlanan Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıldönümü olduğunu söyledi.

Odabaş: “Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk ve onun aziz silah arkadaşlarıyla vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizin bu anlamlı günde rahmet ve minnetle anıyorum.” diye konuştu.

Kaymakam Odabaş, 19 Piyade Tugay komutanı Tuğgeneral Mehmet Karagül ve belediye başkanı Selman Hasan Arslan, törene katılanların Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Etkinliklerde Edremit Belediyesi Altınoluk Yıldızlar Halk Oyunları Ekibi folklor gösterisi sundu, öğrenciler şiir okudu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenleri ödülleri verildi.

Edremit’teki kutlama törenleri askerler ve öğrencilerin resmi geçidi ile sona erdi.