Cumartesi, Nisan 20, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaÇevreDOMUZLAR KENTLERİ TALAN ETTİ

DOMUZLAR KENTLERİ TALAN ETTİ

-

Balıkesir’İn Edremit ve Burhaniye ilçeleri kırsalında yaşayan yaban domuzları, yiyecek bulabilmek için kent merkezlerine kadar indi.

Sonbaharın gelmesiyle yağışlar ve serinleyen hava nedeniyle yaşam alanlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken domuzlar, insanların yaşam alanlarına kadar gelmeye başladı.

Kazdağları’ndaki yaşam alanlarını terk ederek Altınoluk Mahallesi’nde konutların bulunduğu bölgede çöp konteynerleri etrafında yiyecek bulmaya çalışan yaban domuzlarına çevredeki site sakinleri yemek artıkları ve ekmek verdi.

İnsanlardan korkmadan onların yaşadığı sitelerin dibine kadar gelerek çevre sakinlerinin elinden ekmek parçalarını alarak karınlarını doyuran yaban domuzları kameralara yansıdı.

Burhaniye ilçesinde ise sahile kadar gelen yaban domuzları, Pelitköy Mahalles,indeki piknik alanlarını kazarak torak altında yiyebilecekleri bir şeyler aradığı bildirildi.

Burhaniye Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada; “Burhaniye’de kış şartlarının kendisini göstermesi ve yazlıkçıların bölgeyi boşaltmasıyla birlikte aç kalan Domuzlar, yemek aramak için sahillere indi. Bağlarburnu ve Gadana mevkilerinde Belediye tarafından piknik alanına çevrilmiş sahil şeridini her sene talan eden domuzlar, bu sene de aralıklarla yaklaşık 5 dönüm yeşil alana zarar verdi.” ifadelerine yer verildi.

Burhaniye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Emel Göktekin, bozulan yeşil alanların tesviye ve çimlendirme çalışmalarını yapamaya başladıklarını belirtti.

Göktekin: “İlçemiz Peltiköy Mahallesinde düzenlemesini yaptığımız yeşil alanlarda her sene domuzların toprak talanlarıyla karşılaşıyoruz ve her sene yeniden çim düzenlemesini tekrar yapıyoruz. Sürekli yaşadığımız bu sorundan dolayı da kamu zararı için gerekli kurumlarla görüşmelerimizi sağlıyoruz.” dedi.

Burhaniye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yaban domuzlarının bozduğu alanlar yeniden düzenleniyor.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete