Cumartesi, Nisan 20, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriKar Spor 6. İda Ultra Maratonu sona erdi

Kar Spor 6. İda Ultra Maratonu sona erdi

Balıkesir'in Edremit ilçe Belediyesi öncülüğünde bu yıl 6'ıncısı düzenlenen "Kar Spor İda Ultra Maratonu" tamamlandı.

-

25 ülkeden yaklaşık bin 700 koşucu, Kazdağları’nın nefes kesen manzarası eşliğinde, birbirinden güzel 4 parkurda mücadele etti.

Run Zeus RUZ 36K’da Rus koşucu Navil Shaimukhametov 2 saat 53 dakika 34 saniye ile erkeklerde, Nuray Göktepe Bulut, 3 saat 13 dakika 34 saniye ile kadınlarda, Köy Koşusu KOK 15k parkurunda Mehmet Aydın Gör 1 saat 8 dakika 22 saniye ile erkeklerde Çiğdem Tütüncü de 1 saat 28 dakika ile kadınlarda parkur rekoru kırdı.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Yeşilyurt köyü ile Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Kazdağları arasında 114 kilometrelik “İda Ultra”, 66 kilometrelik “Half Ultra”, 36 kilometrelik “Run Zeus” ve 15 kilometrelik “Köy Koşusu” kategorilerinde gerçekleştirilen organizasyona 25 ülkeden yaklaşık 1700 sporcu katıldı.

“İda Ultra” kategorisinde erkeklerde 13 saat 46 dakika 06 saniyeyle Kemal Kukul, kadınlarda ise Fatma Taş, 15 saat 39 saniyelik derece ile birinci oldu.

“Half Ultra” kategorisinde erkeklerde Erkan Bacak 6 saat 54 dakika 1 saniye ile, kadınlarda ise Seda Kurtuldu, 09 saat 44 saniyelik derece ile ilk sırada geldi.

“Run Zeus” kategorisinin erkeklerde birinciliği Rusya’dan gelerek katılan Navil Shaimukhametov 2 saat 53 dakika 34 saniye ile kadınlarda Nuray Göktepe Bulut da 3 saat 13 dakika 34 saniye ile elde etti.

Erkeklerde Mehmet Aydın Gör’ün 1 saat 8 dakika 22 saniyelik dereceyle birinci olduğu “Köy Koşusu” kategorisini ise kadınlarda Çiğdem Tütüncü de 1 saat 28 dakikalık derecesiyle ilk sırada tamamladı.

Kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Kar Spor Yönetim Kurulu Başkanı Selami Alaftargil, tarafından verildi.

Törende konuşan Kaymakam Odabaş: “Bu sene altıncısı düzenlendi. İda Ultra Maratonu bir marka haline geldi. Sizler de bu maratona katılarak markanın birer unsuru haline geldiniz.” diyerek dereceye girenleri tebrik etti.

Ödül töreni sonrasında gazetecilere yaptüığı açıklamada, İda Ultra Maratona bu yıl 25 ülkeden yaklaşık bin 700 sporcunun katıldığına dikkat çeken Tayfun Canlı: “Önümüzdeki yıl bu daha da artarak gidecek. Cumhuriyetimizin 100. yılında İda Ultra Maraton’un yedinci senesinde bütün sporcularımızı bölgemize davet ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Güre Mahallesi’ndeki bir termal tesiste gerçekleştirilen ödül töreninde Kar Spor İda Ultra Maratonu’nda dereceye giren sporculara madalyaları verilerek, zeytinyağı hediye edildi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete