Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriSuç örgütüne yönelik operasyonda 8 kişi yakalandı

Suç örgütüne yönelik operasyonda 8 kişi yakalandı

-

Balıkesir’in Edremit ilçesinde çeşitli suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonda 8 şüpheli yakalandı.

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre; Balıkesir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Edremit Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliğince suç İşlemek amacıyla kurulan örgün lideri, örgüt yöneticileri ve üyelerinden oluşan 15 şüpheli tespit edilerek çalışmalara başlandı.

Polis ekiplerince yapılan çalışmalarda şüphelilerin örgüt liderinin talimatları doğrultusunda, şahısları zorla çiftlik evine götürerek kişileri alıkoyduğu, elektro şok cihazı ile eziyet, darp ettiği, kadınlara cinsel saldırıda bulunduğu, alıkonulan şahıslara zorla uyuşturucu madde kullandırdığı ve uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlendi.

Esnafları tehdit ettikleri, esnafların sattığı malzemelerini ve işyerlerini zorla ellerinden alarak gasp ettiği ileri sürülen şüphelilere yönelik çalışmalar devam ederken örgüt üyesi oldukları iddiası ile farklı tarihlerde yakalanan 5 kişi tutuklandı.

Bugün düzenlenen eş zamanlı operasyonda örgüt liderinin de aralarında bulunduğu 8 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı.

Farklı zamanlarda yapılan aramalarda; 14 tabanca, 21 şarjör, 217 tabanca fişeği, 17,2 gr esrar, 13 gram metamfetamin, 15 uyuşturucu ve uyarıcı sentetik hap, 6 tüfek, 4 tüfek şarjörü, 74 tüfek kartuşu, 7 cep telefonu ile sim kartlar ele geçirildi.

Operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 8 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete