Perşembe, Nisan 18, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriDepremzedeler, Edremit'teki otellere yerleştiriliyor

Depremzedeler, Edremit’teki otellere yerleştiriliyor

-

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illerden gelen depremzedeler, Balıkesir’in Edremit ilçesindeki otellere yerleştiriliyor.

6 şubat günü yaşanan deprem sonrasında evleri yıkılan bazı depremzedeler, Edremit Belediyesine ait oteller ile ilçedeki diğer turistik tesislere yerleştirilerek her türlü ihtiyaçları karşılanıyor.

Depremzedelerin giysiden ilaca, gıdadan işitme cihazına kadar her türlü ihtiyaçlarının listesi ilçe belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce çıkarılarak temin ediliyor.

Ülkede büyük bir afet yaşandığını belirten Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Cumhur Dokur: “Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Halen göçük altında kalanların kurtarılmasından umudu olduğunu ifade eden Dokur: “İnşallah onlar da sağ salim çıkartılırlar. Evsiz kalan depremzedelerimiz için Edremit halkı, Edremit Körfezi kucağını açtı. Hem belediyenin otelleri, hem de diğer özel turistik işletmeler bu depremzedeler için yer tahsis ettiler. Bu çalışmadan, bu birlikten, bu tek yürek olmaktan dolayı gerçekten Edremit halkına çok minnettarız.” dedi.

Depremzedelerin konaklamalarını organize eden belediye meclis üyesi Nezahat Salon da Türk halkına geçmiş olsun diyerek depremde vefat edenlere de başsağlığı diledi.

Yaralılarılara acil şifa dileğinde bulunan Salon şöyle konuştu: “Çok üzücü bir süreçten geçiyoruz. Bölgede evsiz kalan yurttaşlarımız için de biz burada gerekli çalışmayı yapıyoruz turistik tesislerle görüşüp. Sağ olsunlar, eksik olmasınlar onlar da kucak açıyorlar. Gelen vatandaşlarımıza.”

Sabah saat 4 – 5 civarı bir anda deprem olmasıyla ne halde olduklarına inanamadıklarını aktaran Malatya’dan gelen depremzede Murat çiçek: “Bir korku saldı bizi. Bizim ev birinci katta olduğu için dışarıya kendimiz zor atabildik. İlk çıkan bizdik. Korku var. Edremit Belediyesi’nin bizimle iletişime geçmesi üzerine araçlarımıza atlayıp bir an önce Malatya’dan çıkıp bir yerlere kendimizi atma çabası içerisine düştük. Bu konuda Edremit’te belediyeye ait Afrodit oteli açarak Cumhur Bey’in sayesinde biz burada kahvaltımızı, yatma gibi ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Malatyalı depremzede Aslıhan Çiçek: “Deprem anında korku üzüntü hepsini bir arada yaşadık. Tabii kendimizi dışarı atmanın çabasındaydık. Çok şükür çoluk çocuk hepimiz kurtulduk. Tabii kaybettiğimiz akrabalarımız, yakınlarımız oldu. Allah rahmet eylesin Edremit’e yerleştik. Sağ olsunlar Cumhur Bey aracı oldu, geldik, yerleştik. Çok güzel ilgilendiler. şu an çok elimiz güvende hissediyoruz. Şu an sığındık, çok da iyiyiz. Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Çiçek, bölgedeki depremzedelerin bir an önce bulundukları yerlerden ayrılarak güvenli yerlere gitmeleri yönünde öneride bulundu.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden gelen depremzede Mehmet Gök, sabah saat 04.10- 04 15 civarı evlerinde bir sallantı, bir gürültüyle uyandıklarını söyledi.

Gök, ailesi ve kendisinin yaşadıklarını şöyle anlattı: “Uykudaydık eşim 3 çocuğum. Sarsıntıyla biz uyandık. 2 dakika civarı bir şey sürdü deprem. O esnada da zaten çocukları toparladık, kucakladık 4. kattaki evimizden çıktık. Merdivenlerle indik. Hani şok oldu yani çocuklar olsun, eşim olsun, ben olsun. Hani o psikolojiyle uyku falan da olmadı zaten. Direkt gittik, müstakil eve girdik. Yani tekrar olacağını, yani olsa bile büyük, küçük olacağı tahminimiz de yok zaten. Daha sonra orada kahvaltı falan derken saat 13.20 falandı sanki işte tam hatırımda kalmadı. Öğlen civarı. Oturuyoruz kanepenin üzerinde. Böyle bir ses uğultu böyle, gür gür gür gür böyle ses. Kayınbiraderimle beraber çıktık. Kapıyı tutturamıyoruz. Kapıya bir o koşuyor bir ben koşuyorum. Bir duvardan bir duvara çarpıyor. Biz bu duvara çarpıyor Onunla beraber kapıyı zor bela bulduk. O anda zaten çocuklar arka balkona yakın yerlerdeymiş. Onlar oradan inmişler. Benim ortanca kız tırmanıyor böyle tırmanamıyor. Onu aldım attım balkondan aşağıya çocuğu Birinci kattaydık. 1 buçuk 2 metre vardı yani yüksekliği. Ondan sonra da ben atladım.”

Yerlere kapanarak kendilerini korumaya çalıştıklarını aktaranGök: “Ama yani çok şiddetli olduğunu zaten 7.8 civarı falan. İkinci olana öyle bir şey dediler. Ondan sonra oradan çıktık. Zaten evler gitti dediler. Oturulacak yer kalmadı. Elbistan yerle bir oldu dediler. Burada kuzenlerim vardı. Onlar burada bu bir özel bir firmalarda çalışıyorlar. Onlarla telefonlaştık. Buraya geldik. Burada belediyeyi aradık. Allah razı olsun adamlar deli divan oldular. Çocuklarımıza kucaklarını açtılar. Bize yani özel arabalarıyla geldiler. Belediye yine aynı şekilde otobüs çıkardı bize. Çocuk beraber geldi. Buralarla odalarımızı ayarladılar. Yani hepsinden, hepinizden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete