Home Editörün Seçtikleri Depremzedeler için ekmek yapıyorlar

Depremzedeler için ekmek yapıyorlar

0
141
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen Pazarcık’ta ki 7.7’lik ve Elbistan’da ki 7.6’lık deprem sonrasında bölgede yaraların sarılması amacıyla Balıkesir’in Edremit ilçesinde meslek lisesi öğrencileri de okullarında ekmek üretip kumanya hazırlıyor.

Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri yarıyıl tatili olmasına karşın okulla gelerek okulun mutfağında hazırladıkları ekmekleri üretimi ve kumanyaları deprem bölgesine yardım götüren tırlara yetiştirmek amacıyla pişirmeye başladı.

Çalışmalar hakkında bilgi gazetecilere veren Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Sadet Pehlivan: “Kurumumuzda depremzede vatandaşlarımız için ekmek, poğaça, kahvaltılık, kumanya ve paketleme işlemleri aynı zamanda yardım toplama, yardımları paketleme ve kolileme işlemlerini yapıyoruz.” dedi.

Herkesin çok yardımcı olmak istediğini ve bu konuda çok çalışmak isteyen velilerden, öğrencilerden talep geldiğini belirten Pehlivan: bin kişilik kumanya ve ekmek, poğaça üretimi yaptıklarını belirtti.

Okulun yiyecek, içecek ve gıda bölümü öğrencilerinden Deniz Eybek de: “Depremzede arkadaşlarımız için kumanyalar yapıyoruz. Ekmekler yapıyoruz. Elimizden geldiğince de arkadaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Depremin altında bir sürü arkadaşlarımız var ve bu bizi çok üzüyor gerçekten. Biz rahat değiliz. AFAD’tan tek isteğimiz arkadaşlarımızı bir an önce oradan kurtarmasını diliyoruz. Gerçekten çok üzülüyoruz. Bir an önce onların oradan çıkmasını diliyoruz.” diye konuştu.

Aynı bölüm öğrencilerinden Berfin Öztürk ise: “Depremzede arkadaşlarımıza yardım etmek için burada bulunuyoruz. Poğaça ekmek yardımında bulunuyoruz ve bir an önce onların kurtulmasını diliyoruz. Enkazda kalan bir sürü insan ve var ve hala yardım bekliyorlar. Lütfen biraz daha hızlı olsunlar.” ifadelerini kullandı.