Cuma, Mart 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaÇevreCAM SEYİR TERASA ULAŞMAK KOLAYLAŞIYOR

CAM SEYİR TERASA ULAŞMAK KOLAYLAŞIYOR

-

Kazdağları’nın zenginliğini ve güzelliğini en iyi şekilde tanıtmak amacıyla Şahinderesi Kanyonu’na yapılan cam seyir terasının şimdi de yolu yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 kilometresi kilit parke döşenen 4 kilometrelik engebeli arazi yolu, tamamlandığında özel araç ve tur otobüsleri, bölgede turizm sirkülâsyonunu artıracak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliğinde Kazdağları’nın zenginliğini ve güzelliğini en iyi şekilde tanıtmak amacıyla 836 rakımlı Şahinderesi Kanyonu’na doğal dokuya uygun bir şekilde inşa edilen cam seyir terasının ulaşımı da kolaylaşıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yaklaşık 4 kilometrelik engebeli toprak yolun yüzde 50’sine kilit parke taşı döşedi.

TUR OTOBÜSLERİNE UYGUN
6 metre genişlikteki bu yol sayesinde yerli ve yabancı turistler cam seyir terasına özel araçları ve tur otobüsleri ile daha kolay ulaşabilecek. Yine yolun kilit parke taşı yapılması sayesinde bölgede oluşabilecek yangın gibi afetlere bu yol sayesinde ivedilikle ulaşılabilecek. 2 kilometrelik yolun diğer yarısında çalışmalarını sürdüren ekipler, yaz sezonuna kadar çalışmaları tamamlayacak.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete