Salı, Nisan 16, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaÇevreOrdu'da kırmızı alarm... Sonunda korkulan oldu

Ordu’da kırmızı alarm… Sonunda korkulan oldu

Ordu Fatsa’da siyanürlü altın madenciliğinin yarattığı dehşetin görüntüleri ortaya çıktı.

Yarattığı seller ve su baskınları nedeniyle Şanlıurfa’da 20’den fazla vatandaşımızın ölümüne neden olan son yağışlar, Türkiye’nin Kuzeyinde de başka bir felakete yol açtı. Yıllardır Fatsalı vatandaşların kapatılması için uğraş verdiği siyanürlü altın madeni, şiddetli yağışlar nedeniyle adeta ırmak oldu aktı.

BİNLERCE TON SİYANÜR

Bahar Madencilik’in 2015 yılında İngilizlerle ortak açtığı Fatsa’daki Altıntepe Altın Madeni, yapılan bütün uyarılara rağmen bir çevre felaketine neden oldu. Binlerce ton siyanürün kullanıldığı madenin açık liç alanını sel suları basarken, liç alanından akan SİYANÜRLÜ SULAR, dereler ve ırmaklar üzerinden Karadeniz’e kadar ulaştı.

Türkiye bu korkunç gerçeği ve madenin SİYANÜR LİÇLEME ALANINDA sel sularının nasıl aktığını, İhsan Önder Albayrak adındaki bir doktorun Twitter paylaşımından haberdar oldu.

BİR HALK ZEHİRLENİYOR  

Dr. İhsan Önder Albayrak görüntüleri paylaştığı Twitter mesajında, “Ordu-Fatsa’da SİYANÜR NEHRE KARIŞIYOR. İlgilenen yok. Umursayan yok! BU HALK ZEHİRLENİYOR, farkında mısınız! Lanet olsun sizin bu dolar yeşili sevdanıza… ALTIN MADENLERİ DERHAL KAPATILSIN. Güzelim Karadeniz’e bunu yapmaya hakkınız yok…” diye yazdı.

Görüntüler altın madeninin tam ortasından akan sel sularının, “hiçbir şey olmaz” denilen membranları nasıl paçavraya çevirdiğini, liçleme alanındaki SİYANÜRLÜ VE AĞIR METAL İÇEREN ÇAMURLARIN nasıl derelere aktığını açıkça gösteriyor.

CİNAYETLE EŞDEĞER

Altın madeni açmakla kaçak nükleer reaktör çalıştırmak arasında bir fark olmadığının altını çizen uzmanlar, özellikle Karadeniz gibi yoğun yağış alan yerlerde bu tür madenlerin açılmasının CİNAYETLE EŞDEĞER olduğunu söylüyor.

Uzmanlar ve çevreciler, AKP iktidarlarının büyük bir müjde gibi vatandaşlara sunduğu altın madenlerinin, başta ormanlar olmak üzere, tarım arazileri ve su kaynakları üzerinde ağır tahribat yarattığını ve onarılması imkânsız ekokırımlara yol açtığını yıllardır anlatıyor.

kaynak : https://www.odatv4.com/guncel/ordu-da-kirmizi-alarm-sonunda-korkulan-oldu-276085-İbrahim Gündüz

HABER : BÜLENT ÖZGEN

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments