Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriBayramda körfez dolup taşacak

Bayramda körfez dolup taşacak

Bölgede Ramazan Bayramı tatilinin yoğun geçmesi bekleniyor. Ayvalık, Burhaniye, Edremit ilçelerindeki otellerde doluluk oranları yüzde 90’ı aştı.

-

Yetkililer, bayram tatili için Edremit Körfezine gelecekleri rezervasyon yaptırmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin: “Öncelikle Ramazan Bayramı tüm yurttaşlarımız için kutlu olsun. Herkese hayırlı bayramlar dilerim. Edremit Ticaret Odası olarak bütün otellerimiz, üyelerimizle beraber bayrama hazır ve bekliyoruz bütün misafirlerimizi. Bizler geçen hafta 26. düzenlenen EMITT Uluslararası Turizm Fuarındaydık. Edremit’i temsil ettik. Katılımcılarımız bağlantılar yaptılar. Katılan otellerimiz çeşitli bağlantılar yaptılar ve şu anda bütün otellerimiz rezervasyonları tamamlamış vaziyette. Tabi ki okulların tatil olması, sömestr tatiline girilmesi de bunda etken. Tüm vatandaşlarımızı Edremit’in Körfezimizin, Kazdağları’nın güzelliklerine bekliyoruz. Körfezde doluluk oranları yüzde 90’ı geçti otellerde. Lütfen vatandaşlarımız rezervasyon yapmadan yola çıkmasınlar. Çünkü bazı sürprizlerle karşılaşılabilir. Bölge ciddi talep gören ve insanların tatillerini geçirmek için istekte bulundukları bir bölge. O yüzden herkesten önce rezervasyon yaptırmadan rica ediyorum.” dedi.

Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uçar: “Şimdi sezon başlangıcı mızı Ramazan bayramımızı birlikte yapacağız inşallah.  Ayvalıkta güzel bir başlangıcımız var. Doluluk oranlarımız yüzde 100’e yakın. Zaten kentin trafiğinden ve kent içerisindeki hareketlilikten bu da görünür durumda. Ayvalık Kuzey Ege’nin incisi. Balıkesir’in  akla ilk gelen lokasyonlardan bir tanesi. Çıtamızı yükseltiyoruz.  Sezonumuz da da inşallah daha güzel şeyler yapacağız diye düşünüyoruz. Yeni yeni işletmelerimiz var. Turizm işletmelerimiz, otel veya restoran işletmelerimiz. Bu işletmelerimizin sayesinde hem hizmet kalitemizle hem işletme kalitemiz de yükselmeler var. Bu bizim turizmimizi olumlu etkiliyor.  Alternatif turizm ayaklarımız var. Bunları da eklediğimiz zaman Ayvalık bu sezonu çok güzel geçirecek diye düşünüyoruz.” diye konuştu.

Turizmci Osman Yaşar Bozyel ise: “Bu bayram kısa süreli olmasına rağmen epey bir rağbet var. Özellikle İstanbul, Bursa bölgelerinden bayağı bir talebimiz var. Gerçekten Cunda Adası görülmeye değer bir yer. Bölgeye, altın boynuz körfezine, Edremit’e diyelim. Bir sürü turistler gelir ama bunların hepsi Cunda’ya görmeye mutlaka gelir. Cunda gerçekten görülmesi gereken. Hele hele bu mevsimde iğdeler açmışken mis kokulu adamız gerçekten harika bir yer. İlerki tarihli rezervasyonları da güzel. Bu sene turizmimizin seçimlerden sonra daha da iyi olacağına eminiz. Hepimiz için hayırlısı olsun. Türkiye’nin seçimleri de bu arada inşallah güzel günler bizleri bekliyor.” açıklamasını yaptı.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete