Cuma, Mart 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriBalıkesir'de Yağış Etkili Oldu

Balıkesir’de Yağış Etkili Oldu

-

Balıkesir’de dün saat 22.00 sularında başlayan yoğun yağış Bahçelievler, Plevne, 1. ve 2. Gündoğan, Gümüşçeşme, Hasan Basri Çantay ve Akıncılar Mahallelerinde su baskınlarına neden oldu.

Yağışın şiddetini artmasıyla birlikte ekiplerin yürüttüğü su tahliye çalışmalarını sahada bizzat takip eden Vali Şıldak, ilk bilgileri almasının ardından Afet Koordinasyon Merkezinde birimler arası koordinasyonu sağladı. Vali Şıldak İtfaiye, AFAD, BASKİ, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri, DSİ, Karayolları ve Orman Bölge Müdürlüğünün katkıda bulunduğu çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü bildirdi.

Vali Hasan Şıldak, aşırı yağışlara bağlı olarak meydana gelen su baskını olaylarının ardından vatandaşların mağduriyetinin ivedi olarak giderilmesi için ekiplerin adeta seferber edildiğini söyledi. Gece boyunca çalışmaları sahada yöneten Vali Şıldak bütün ekiplerden hızlı müdahalede bulunmalarını istedi.

Yağışın etkisini devam ettirdiği sabah saatlerinden itibaren mahalle muhtarları görüşerek taleplerini dinleyen Şıldak daha sonra çalışmaların sürdüğü mahallelerde incelemede bulundu.

Vali Şıldak, “Devlet olarak ilgili tüm birimlerimizle ilk andan itibaren sahada gerekli çalışmaları başlattık. AFAD İl Müdürlüğünden 18 personel, 5 araç, 4 motopomp ve 3 dalgıç pompa, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından 203 İtfaiye personeli, 30
motopomp, 80 dalgıç pompa, Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğünden 114 personel, 110 dalgıç pompa, 7 vidanjör, 3 büyük motopomp, 3 kombine araç, Altıeylül ve Karesi Belediyesi ile Devlet Su İşleri, Karayolları ve Orman Bölge
Müdürlüklerinden
iş makineleri ile hızlı şekilde müdahale edildi. Çok şükür can kaybı, yaralanma veya herhangi bir
mahsur kalma olayı yaşanmadı. Hemen bugün Defterdarlık bünyesinde oluşturduğumuz
50 ayrı ekiple zarar tespit çalışmalarını başlattık. Etkili olan yağışın ardından yaşanan su baskınları dolayısıyla vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete