Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriBalıkesir'de 'Kanarya Güzellik Yarışması' yapıldı

Balıkesir’de ‘Kanarya Güzellik Yarışması’ yapıldı

-


Balıkesir’in Edremit ilçesinde bu yıl yedincisi düzenlenen “Yorkshire Kanarya Şov” başladı.
Edremit İlçe Belediyesi ile Yorkshire Kanarya Kulübü iş birliğiyle Güre Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye’nin yanı değişik kentlerinden 2 bin kanarya getirildi.
2 gün süren yarışmada, 2 bin Yorkshire ırkı kanarya, duruş, ses ve renklerinin canlılığıyla dereceye girebilmek için mücadele etti.
En iyi 7 kuşun “Best Seven” seçildiği ve 2 gün süren yarışmaya, kanarya meraklıları büyük ilgi gösterdi.
Yarışma hakkında açıklama yapan Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Edremit’in Yorkshire kanarya üretiminde bir merkez haline geldiğini ifade etti.
Canlı, “Edremit’te bir çok arkadaşımız üretim merkezi kurdu. Bu iş bir istihdam haline geldi. Beyrut’tan yabancı konuklar gelip buradan kuş alıp tekrar Beyrut’a dönüyorlar.Biz de belediye olarak, sivil toplum kuruluşları olarak bu etkinliğe tam destek veriyoruz. Geleneksel bir etkinlik oldu bu yarışma.” şeklinde konuştu.
İngiltere, İtalya ve Lübnan gibi Avrupa’nın değişİk ülkelerinden gelen hakemlerin derecelendirme yaptığını sözlerine ekledi.
Yaklaşık 30 yıllık kanarya yetiştiricisi Taner Acar da “Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz geleneksel Yorkshire yarışmamızı tamamladık. Şu anda biz Edremit’te yaptığımız yarışmada dünya rekorunu kırıyoruz. Yine bu yıl 2 bin katılımcı ile yarışmamızı tamamladık. Yurt dışından gelen hakemlerin söylediğine göre Edremit şu anda dünyada bir numara. Bu konuda biz gururluyuz.” dedi.
Yarışmaya ağabeyi Bilgin ile İzmit’ten katılan ve kuşları salonun en iyi kanaryası seçilen Bahadır Örkün: “Kuşumuz koyu bağıraç dişiler kategorisinde birinci seçildi. Ardından en iyi birinciler arasından salonun en iyi kuşu seçilerek Salon Best olduk.Çok uzun bir süreç bu. Bir yıllık emeğin karşılığını aldık.” diye konuştu.
Mutlu olduklarını kaydeden Bilgin Örkün ise şu ifadeleri kullandı: “Bu büyük bir camia. Bu camiada da en önemli adledilen 2 bin kuşun katılımı var. Böyle bir yarışmada en iyi kuş seçilmek Best 1 olmak çok büyük bir gurur. Biz de bunu yaşadık. Mutluyuz, sevinçliyiz.”
Yarışmada dereceye giren kanaryaların sahiplerine ödülleri Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, belediye başkanı Selman Hasan Arslan, dernek yöneticileri ve diğer protokol mensuplarınca verildi.
Yedinci ‘Kanarya Güzellik Yarışması’nda Bahadır ve Bilgin Örkün’ün kanaryası Best 1 seçildi. 2’nciliği Sedat Taşgün’ün kanaryası 3’cülüğü ise Yorkmask Grubun kanaryası elde etti.
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete