Çarşamba, Mayıs 1, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriEdremit Körfezi'de sağanak ve lodos nedeniyle dereler taştı, tekneler battı, yollar sular...

Edremit Körfezi’de sağanak ve lodos nedeniyle dereler taştı, tekneler battı, yollar sular altında kaldı

-

Balıkesir’in Edremit ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan lodos fırtınası ve sağanak hayatı olumsuz etkiliyor.

Bölgede etkili olan yağışa nedeniyle Kazdağları’ndaki karların erimesi sonucu dereler taştı, yollar sular altında kaldı. 

Fırtına nedeniyle dereye sığınan tekneler akıntı ile battı. Su baskınlarından dolayı Aşırı yağışlar nedeniyle Kazdağları’nın yüksek kesimlerindeki karların erimesi sonucu Zeytinli ve Kızılkeçili Çaylarında suyun debisi normalin üzerine çıktı. 

Sabahın ilk saatleri ile birlikte Altınkum Mahallesini Çanakkale karayoluna bağlayan dere kenarındaki yol taşkın nedeniyle sular altında kaldı. Yol polis, jandarma ve zabıta ekipleri tarafından araç trafiğine kapatıldı. 

Bazı alt geçitlerde ise oluşan su baskınları nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Yoğun yağış ve eriyen kar sularının gelmesi ile debisi artarak taşkınlara neden olan Zeytinli Çayı ve Kızılkeçili Çayında bazı tekneler akıntıya kapılarak yükselen suya dayanamayıp battı, bazı tekneler ise iplerini kopartarak açık denize sürüklendi. Bölgede bulunan Zafer Köprüsü ise önlem amaçlı olarak araç trafiğine kapatıldı.

Su taşkınları nedeniyle evlerinde kalan 11 vatandaş ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve itfaiyenin çalışması ile kurtarılarak güvenli bölgeler sevk edildi.

Bölgede inceleme yapan Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduğunu belirterek hasar tespit çalışmalarının yapılmasının ardından gerekenin yapılacağını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Birinci Bölge Daire Başkanı Muhammed Vurmaz Gece saat 03.00 sıralarında aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen bu doğal afet ile ilgili Başkanımız Yücel Yılmaz’ın talimatları ile görevimizin başındayız tüm ekiplerimiz olarak. Kazdağları’ndan gelen aşırı suyun Zeytinli Çayı ve Kızılkeçili Çayı ile denizle birleşmesi sonucu taşkınlar meydana geldi. İtfaiye daire başkanlığı olarak şu ana kadar 87 yardım çağrısına müdahale etmiş durumdayız. 11 vatandaşımız ise mahsur kaldığı alanlardan kurtarıldı. Şu anda 7 iş makinesi ve 52 personel ile birlikte hızlı bir şekilde aksiyon almaya çalışıyoruz. Şu anda taşkın alanında çalışma yapmamız zor ve tehlikeli. Ekiplerimizin ve araçlarımızın girebildiği her noktada çalışmalarımız devam ediyor.”dedi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete