Home Editörün Seçtikleri MEHMET ERTAŞ; “EDREMİT’E BORCUMU ÖDEMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM.”

MEHMET ERTAŞ; “EDREMİT’E BORCUMU ÖDEMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM.”

0
148

Edremit’in deneyimli siyasetçilerinden Mehmet Ertaş, Zeytinli ve Edremit Belediyesindeki meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı görevinde edindiği tecrübelerini belerdiye başkanı olarak ilçenin kalkınması ve daha huzurlu bir kent olması için kullacak.

CHP’nin Edremit Belediye Başkanı Aday Adayı Mehmet Ertaş, Gazete Körfez’e yaptığı açıklamada; Daha mutlu bir Edremit için yola çıktıklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisinden Edremit Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi halinde diğer aday adayları ile ortak bir ekip kurarak Edremit’i birlikte yönetmeyi planladıklarının altını çizen Mehmet Ertaş,  kentin kalkınması için faydalı her öneriye açık olduğunu vurguladı.

Daha güzel, daha yaşanabilir bir Edremit’i yaratmak için kadrolar kurduklarını belirten Ertaş: “Amacımız daha güzel bir Edremit’i gün  yüzüne çıkartabilmek. Edremitlilere yakışır bir Edremit yaratacağımıza inanıyorum. “dedi.

“A TKIMIMIZI 2 YIL ÖÇNCE KURDUK”

Edremit’e en iyi hizmeti verebilmek için A takımını, çalışma kadrolarını 2 yıl önce kurduklarını ifade eden Mehmet Ertaş, şunları söyledi: “Edremitle ilgili sorunlar neler, acil çözülmesi gereken komular neler? bunların hepsine çalıştık.  Uzun yıllar ticaretle uğraştım. 3- 4 yıl önce işlerimi oğluma devrettiğim için belediyeye daha çok vakit ayırabileceğim. Edremit’te uzun yıllar siyaset yaptım.  1999 yılında Zeytinli’de Belediye meclis üyesi oldum 10 yıl meclis üyeliği yaptım. Ardından  2014 – 2019 yılları arasında Edremit Belediyesinde başkan yardımcılığı yaptım. Ticaretin içindeyim, siyasetin içindeyim.  sivil toplum örgütlerinde  uzun yıllar gerek ticaret odasında gerek ziraat odasında yöneticilik yaptım.  ziraat odasında bir dönem meclis başkanlığı bir dönem de yönetim kurulu başkanlığı yaptım.  Ticaret odasında 2 dönem yönetim kurulu üyeliği bir döneminde döneminde başkan yardımcılığı olarak görev yaptım. Yani Edremit‘teki çiftçinin, Edremit‘deki iş insanının, Edremitlilerin sorunlarına çok yakından vakıfım. Çözümlerine de vakıf olduğuma inandığım için bu yola çıktım.”

“EDREMİT’E BORCUMU ÖDEMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM”

“Edremit’e borcumu ödemek üzere yola çıktım” diyen Mehmet Ertaş şöyle devam etti: “Bu birikimlerimi Edremit’e borcumu ödemek üzere yola çıktım. Bu doğrultuda partimin de beni  değerlendireceği kanaatindeyim.  Diğer arkadaşlarım da birbirinden değerli arkadaşlarımız var aday arkadaşlarımız içinde. Adaylaştıktan sonra onlarla birlikte de bir ekip kurarak ve onların onlarla birlikte de bir ekip kurarak onların da bilgi birikimlerinden faydalanarak bir Edremit yönetim kadrosu kuracağım kanaatindeyim. “

“KIRSALI VE KOOPERATİFLERİ KALKINDIRACAK PROJELERİMİZ VAR”

Edremit’te öncelikle kırsalın kalkınması için çalışmalarının olacağının altını çizen Mehmet Ertaş: “Edremit’te turizm sezonunu uzataracak çalışmalarımız olacak. 2 aylık turizm sezonu 10 ay taşıyamıyor, ağır geliyor.  Bu 10 aylık boş süreyi kısaltmak zorundayız. Gerekirse turizm sezonunu  12 aya çıkartmak zorundayız. Bunu başarabilecek projelerimiz var. Yani zeytinle turizmi birbirine entegre edebibirsek bu  2 ayı  12 aya yayabilirsek bununla birlikte kırsalı da kalkındıracak projelerimizi hayata geçirdiğimiz taktirde bunu başarabiliriz.  Benim başkan yardımcısı olduğum dönemde tarım organize sanayi kurulmuştu, bunu bir an önce işlevli hale getirip bölgeye ciddi bir marka değer ve ekonomik girdi sağlayacak bir proje bu. Kalkınmada öncelikli projelerimiz var.  Daha mutlu bir Edremit yaratacak projelerimiz var. Gençlerimize yönelik, kadınlarımıza yönelik projelerimiz var, emeklilerlerimize yönelik projelerimiz var.  Kooperatifleşmeye yönelik çalışmalarımız olacak.  Var olan  kooperatifler var.  İşlevleri yok çalışamıyor.  Kırsalda çok kooperatif var ama çalışamıyor.  Bunları çalışan hale getirdiğimiz de daha güzel güzel bir Edremit ve daha mutlu bir edremitli yaratacağımıza inanıyorum.” diye sözlerini tamamladı.