Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriBUBFA FİNANS KULÜBÜ ETKİNLİKLERİNE BAŞLADI

BUBFA FİNANS KULÜBÜ ETKİNLİKLERİNE BAŞLADI

-

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencileri, Finans kulübü koordinatörlüğünde “Sermaye Piyasalarında Dijitalleşme ve Yeni Nesil Kariyer Yolculuğu” konulu seminer gerçekleştirildi.

Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesinde bu yıl kurulan Finans kulübü koordinatörlüğünde 11.01.2024 tarihinde Magnus AI İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı, Ekotürk Dijital Finans program koordinatörü İskender ADA ile “Sermaye Piyasalarında Dijitalleşme ve Yeni Nesil Kariyer Yolculuğu” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Etkinlikte Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İLBAN, Finans ve Bankacılık bölüm başkanı Doç Dr. Hasan Hüseyin YILDIRIM ve Finans Kulübü Koordinatörü Öğr. Gör. Ayşegül YILDIRIM KUTBAY, akademik personel, lisans ve lisansüstü öğrencileri yer aldı.
Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencilerinin yoğun olarak ilgi gösterdiği “Sermaye Piyasalarında Dijitalleşme ve Yeni Nesil Kariyer Yolculuğu” temalı bu etkinlikte, İskender ADA finansın dijitalleşme çağına nasıl geldiğini ve bundan sonra nasıl yöne evrileceğini, FinTech teknolojisinin yapısı ve işlevinin ne olduğunu, var olan ödeme sistemleri ve yeni ödeme sistemlerinin nasıl geliştiğini, kişisel finansta yeni teknolojilerin kaçınılmaz kullanımından, faydalarının ne olduğu ve tehlikelerinden kaçınma yollarının ne olduğunu, bu bağlamda sigortacılığın önemi ve sigorta şirketleri için Fintech teknolojilerinin gerekliğinden, parekende bankacılığın FinTech teknolojisini nasıl ve yönde kullandığını, açık bankacılık ve dijital bankacılığın MetaVerselerle nasıl birleşebileceğinden ve finans dünyasının dijital platformdaki pek çok yeniliklerinden sektörden de örneklerle açıklayarak, hem finans öğrencilerine hem de kurumdaki diğer bölümlerin bu bilgileri nasıl kullanabileceğini anlattı. Soru-cevap bölümünden sonra etkinlik, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İLBAN’ın İskender ADA’ya teşekkür plaketi, Finans Kulübü adına Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Hüseyin YlLDIRIM’ın çiçek ve hediye takdimi ile son bulmuştur.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete