Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaÇevreÖğrenciler Kazdağları'nı çöpten temizledi.

Öğrenciler Kazdağları’nı çöpten temizledi.

-

Orman yangınlarının önlenmesi ve vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nca bütün illerde gerçekleştirilen “Orman Benim” kampanyası kapsamında Balıkesir’in Edremit ilçesinde öğrenciler Kazdağları’ndaki ormanlık alanda çöp topladı.

Kazdağları’mdaki ormanlık alanların çöp ve atıklardan arındırmak, temiz tutmak, korumak amacıyla Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Edremit Orman İşletme Müdürü Barış Tamer Kilis ve öğrenciler, piknikçilerin bıraktığı atıkları temizledi.

Etkinlikte konuşma yapan Kaymakam Odabaş, ormanların özellikle çocukların oluğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Ormanlarımız geleceğe bırakacağımız yeşil vatan bugün sizlere mirasımız olacak. İlk önce sizlerin bunun kıymetini bilmeniz lazım. Öncelikle temiz tutmamız, korumamız lazım. Yaz sezonuna giriyoruz ateşlen, yangından ormanlarımızı korumamız lazım.”

Etkinliğe katılan Remzi Molvalıoğlu Ortaokulu öğrencilerinden Yılmaz Mete Yörük: “Kazdağları’nda ormanlık alanlardaki çöpleri topladık. Kirletenler içinde neden kirletiyorsunuz? ayıp, yazık.” dedi.

Kazdağları’nda öğretmenlerinin de yardımıyla arkadaşlarıyla birlikte çöpleri topladıklarını belirten Şevval Değirmenci de: Bir sürü çöpleri topladık. arkada yine dağlarda da çukurlarda da bir sürü çöpler vardı. Sigara izmariti gibi bir sürü şeyleri topladık.” diye konuştu.

Çöplerin eninde sonunda tekrar atanlara dönüşü olacağını ve çöp atmalarının gayet mantıksız olduğunu dile getirerek atmamalarını önerdi.

Eylül Nisa Burdurlu ise şunları söyledi: “Bugün Kazdağları’nda ormandayız ve birlikte çöpleri topladık. Özellikle ormanlık alana atılmış camlar beni çok mutsuz etti. camlar çok tehlikeliydi.”

Burdurlu, doğaya çöp atanlara da şu uyarıda bulundu: “Eğer doğanın dengesini bozarsanız; insanlara, yani size bir şey olacak ve bunun cezasını çekeceksiniz. Atmayın; buralar bizim en büyük servetimizdir. Buralar bizim ülkemizin en değerli topraklarıdır.”

Yakup Berk Mete de: “Kazdağları’nda ormandayız sınıf arkadaşlarımızla birlikte çöp toplama etkinliği yaptık. Tahmin ettiğinizden de çok kirliydi. Alkol şişeleri, pet şişeleri, kapakları, çöp torbaları, mendiller her yerdeydi topladık. Bunlar doğamıza zarar veriyor ve eninde sonunda size gelmiyor, gelmezse sizin çocuğunuza, çocuğunuzun çocuğuna gelecek.” şejkinde konuştu.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete